HTML

Zsuzsi Mexikóban

Global European Voluntary Service projekt 2010. A helyszín San Cristóbal de las Casas, Chiapas, Mexikó. A projekt: helyi maja közösségekből álló ökoturizmussal foglalkozó szervezet információs irodájában segíteni, fordítani, web lapot fejleszteni, angolt tanítani, öko címkézni, túrát vezetni, stb. Időtartam: 8 hónap. Utána másfél hónap Közép-Amerika túra. :-) yupee:-)

Friss topikok

  • Fürész Veronika: Szia Zsuzsi! Véletlenül kerültem ide a blogodra, a google képkeresőjében kerestem a "sör" keresősz... (2011.04.30. 11:58) Az Ocote dzsungel - Selva el Ocote
  • zsoka0820: Szia Zsuzsi! Szeretném megtudni, hogy San Cristobalban vagy-e még? Ha igen, kérlek válaszolj, mert... (2011.02.07. 21:38) San Cristóbal és az esős évszak
  • Zsuzsi_mexikoban: Emailen fel tudod venni velem a kapcsolatot vagy facebookon keres meg vagy aruld el ki vagy es en ... (2010.08.02. 18:09) A mexikói posta
  • bsteve: kis kárpótlás a koncert helyett (naná, hogy focis) :)) www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8 (2010.07.06. 14:00) Mostanság
  • lucyfer: Tetszenek a képek :), és a gyerekek is nagyon aranyosak! Az említett "szolgáltatásokon" kívül mit ... (2010.06.03. 17:15) Lacanjá Chansayab - 2 fejezet

Linkblog

Global EVS - San Cristóbal de las Casas, Chiapas, Mexico

2010.02.26. 21:41 Zsuzsi_mexikoban

San Cristóbal de las Casas - a város

Az előbb elfelejtettem felcsatolni a képeket a folyosóról és a kilátásunkról, így nézzétek meg ezeket is! Elég szuper, hogy amikor reggel felkelünk a nap pont a folyosóra süt, így nem is kívánhatnék jobb ébredést, egyszerűen szuper! Pláne, hogy a lakásban elég hideg van estére, ugyanis napközben tök meleg van, 20-25 fok, viszont estére lehül olyan 5 fok köré, és mivel se szigetelés, se fűtés nincs, így a lakásban is csak olyan 16-18 fok van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első héten még nincs semmi dolgunk, igazából csak a várossal kell ismerkednünk meg az emberekkel, így nem is csináltunk olyan sok mindent. Első nap megérkezés után elmentünk reggelizni, ugynis elég éhesek voltunk, és képzeljétek a pincér meghívott minket vasárnapra grillezni! Mondjuk mi elég óvatosak voltunk ezzel kapcsolatban, de eddig az összes mexikói azt mondta, hogy ebben semmi veszélyes sincs, tök normális, így szerintem elmegyünk. Ezeket a képeket készítettem aznap a főtérről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reggeli után kipakoltunk a csomagjainkat, majd délután 5kor találkozonk volt az irodában Almával. (vicces, hogy alma a neve:-) Almával elmentünk kulcsot másoltatni a lakáshoz és megnéztük a nyelviskolát, ahova elvileg járni fogunk. Kathrin és Louise spanyolt fog tanulni, én meg ha összesen tzotzilt, ezt az őslakos nyelvet beszélik a környéken. Ha tetszik lehet befizetek egy szemeszterre, ki tudja még:-) Csatolok egy képet a lányokról, a bal oldali Kathrin, a jobb oldali Louise. Kicsit őrültek:-) Alatta egy kép Sendasur irodáról, itt fogunk dolgozni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden elmentünk Almával a helyi bevásárló központba (még az is van!) ugyanis csak ott tudtunk érdeklődi az internet lehetőségekről. Sajnos a lakásban nincs internet, nem is lesz, mert telefonvonal kellene hozzá, ami nincs, így csak a mobil internet maradt. Kathrin vett is egyet, úgyhogy ő otthonról nyomja, mi meg néha kölcsön kérjük. Igazából az a jó, hogy 6 háznyira tőlünk van egy hostel, aminek ugyanaz a tulajdonosa, mint a mi lakásunknak és oda mehetünk ingyen netezni, úgyhogy én is innen szoktam. Egyáltalán nem próblémás és ingyen van:-)

Szerdán elég hideg volt, a kisördög elvitte a napot, így csak csatangoltunk a városban egy kicsit délelőtt, délután meg punnyadtunk otthon. Este elmentunk az egyik helyi bárba, ahol Julio-val találkoztunk, Louise egyik ismerősével. Tök jó fej srác és ő is meghívott mindet egy buliba szombatra, így a hétvégén nem fogunk unatkozni:-) Amúgy a bár nagyon jó volt, minden este van valamilyen műsor, szerdán egy improvízációs színház volt, olyasmi mint a Beugró, 3 argentín csinálta. Isteni volt! És imádom az argentín akcentust:-)

Csütörtökön végre újra sütött a nap, így elmentünk mászkálni a városba, ezek a képek készültek:

Calle Real Guadalupe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A főtéren a következő képek készültek:

 

 

Út közben betértünk a kézműves piacra is:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a végén a zöldség- és gyümölcs piacon kötöttünk ki:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegnap este elmentünk a Revolución nevű bárba, mert ott minden este van élő zene, tegnap két kubai zenekar játszott. Amikor az első zenekar elkezdett játszani és megszólalt a hegedű, annyira szép volt, hogy szinte fájt és nem kaptam levegőt. Szóval eldöntöttük, hogy el kell mennünk Kubába, nincs mese, ott minden sarkon ilyen zene van, és ez valami hihetetlen.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimexikoban.blog.hu/api/trackback/id/tr501793418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benceborsos (törölt) 2010.02.27. 12:04:16

Szia Zsuzsi!
Várjuk a az új bejegyzéseidet, rendszeresen figyeljük, mikor írsz ide. Olyan, mint ha mi is ott lennénk veled. :) Tetszenek a képek is, anyu teljesen odavan a piacért...

Ancianci 2010.03.01. 14:24:53

Szia Zsuzska!

Nagyon kedves helyen vagy, és örülök, hogy jól érzed magad. Teljesen oda vagyok azokért a szines házakért:-)Légyszi tegyél ki egy olyan képet, amelyen Te is rajta vagy és a hátad mögött az aranyos szines házikók látszanak.
Puszi, Anci
süti beállítások módosítása