HTML

Zsuzsi Mexikóban

Global European Voluntary Service projekt 2010. A helyszín San Cristóbal de las Casas, Chiapas, Mexikó. A projekt: helyi maja közösségekből álló ökoturizmussal foglalkozó szervezet információs irodájában segíteni, fordítani, web lapot fejleszteni, angolt tanítani, öko címkézni, túrát vezetni, stb. Időtartam: 8 hónap. Utána másfél hónap Közép-Amerika túra. :-) yupee:-)

Friss topikok

  • Fürész Veronika: Szia Zsuzsi! Véletlenül kerültem ide a blogodra, a google képkeresőjében kerestem a "sör" keresősz... (2011.04.30. 11:58) Az Ocote dzsungel - Selva el Ocote
  • zsoka0820: Szia Zsuzsi! Szeretném megtudni, hogy San Cristobalban vagy-e még? Ha igen, kérlek válaszolj, mert... (2011.02.07. 21:38) San Cristóbal és az esős évszak
  • Zsuzsi_mexikoban: Emailen fel tudod venni velem a kapcsolatot vagy facebookon keres meg vagy aruld el ki vagy es en ... (2010.08.02. 18:09) A mexikói posta
  • bsteve: kis kárpótlás a koncert helyett (naná, hogy focis) :)) www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8 (2010.07.06. 14:00) Mostanság
  • lucyfer: Tetszenek a képek :), és a gyerekek is nagyon aranyosak! Az említett "szolgáltatásokon" kívül mit ... (2010.06.03. 17:15) Lacanjá Chansayab - 2 fejezet

Linkblog

Global EVS - San Cristóbal de las Casas, Chiapas, Mexico

2010.07.05. 19:09 Zsuzsi_mexikoban

Mostanság

Elég rég jelentkeztem, mindenkitől elnézést, aki epekedve várt az új bejegyzésre. Mindig megfogadom, hogy mostantól rendszeresebben írok, de valahogy mindig lusta vagyok hozzá. :-(

Nos az utóbbi két hónapban történt egys-más. Májusban meglátogatott anyukám, itt volt két hetet, bérletünk egy autót és beutaztuk a fél Yucatán félszigetet. Majd június közepén elérkeztünk a program félidejéhez, és elmentünk tréningelni a Yucatán félszigetre, aztán pár napot közösen a Karin-tengernél töltöttünk.

Visszatérve San Cristóbálba a nagy 40 fokos karib-tengeri melegből belecsöppentünk az esős évszak közepébe, előtte is esett, de csak néhány órát délután, de múlt héten sikerült kifognunk 5 napot, amikor egész nap esett, és ez itt elég ronda. Esik és esik, mintha dézsából öntenék, a levegő meg lehül 10-12 fokra, úgyhogy télies idő van. A páratartalom meg az egekben, 95% körüli, így minden cuccunk, ami elázik, cirka 3-4 nap alatt meg is szárad, a tisza cipőm, ami kedden ázott át teljesen még mindig nem száradt ki, szóval.... és persze gumicsizmát sehol sem kapni.... nincs valami nagy üzleti érzékük a mexikóiaknak. :-)

Amúgy az egész város foci lázban ég, természetesen én is :-) Sajnos Mexikó kiesett, de azért nem csügged a nép:-) A hétvégét is a bárokban töltöttük a meccsett nézve, ugyan szombaton nem lehetett alkoholt kapni, mert vasárnap választások voltak és ilyenkor bejön a képbe a ley seca (száraz törvény) vagyis szombaton és vasárnap nem lehetett semilyen alkoholt kapni. Azért valahogy túléltük :-)

Időközben elkaptam egy jó kis gyomor fertőzést/mérgezést, senkinek sem ajánlom, napokig mozdulni sem tudtam a fájdalomtól és csak 3 féle gyógyszert kellett szednem. Vicces, hogy kb. 3 hónapig megúsztam és utána kaptam el.... no de már jól vagyok:-)

Az utóbbi hetekben lett egy kis honvágyam, szóval hiányzik a haza és a barátok, de már félidőnél vagyunk, úgyhogy az itteni hideg után, majd megérkezem decemberben az otthoni hidegbe.... huh de jó lesz:-)

Jah és a múlt héten láttam a Twilight trilógia harmadik részét a moziban, nos nem valami nagy eresztés, de persze fanatikus Twilight rajongóknak kötelező!!!!

Mindenkinek hatalmas ölelést és puszit küldök és fesztiválozzatok helyettem is és menjetek Vadfruttik és Bori koncertre!!!

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimexikoban.blog.hu/api/trackback/id/tr52131568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bsteve 2010.07.06. 14:00:27

kis kárpótlás a koncert helyett (naná, hogy focis) :))
www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8
süti beállítások módosítása