HTML

Zsuzsi Mexikóban

Global European Voluntary Service projekt 2010. A helyszín San Cristóbal de las Casas, Chiapas, Mexikó. A projekt: helyi maja közösségekből álló ökoturizmussal foglalkozó szervezet információs irodájában segíteni, fordítani, web lapot fejleszteni, angolt tanítani, öko címkézni, túrát vezetni, stb. Időtartam: 8 hónap. Utána másfél hónap Közép-Amerika túra. :-) yupee:-)

Friss topikok

  • Fürész Veronika: Szia Zsuzsi! Véletlenül kerültem ide a blogodra, a google képkeresőjében kerestem a "sör" keresősz... (2011.04.30. 11:58) Az Ocote dzsungel - Selva el Ocote
  • zsoka0820: Szia Zsuzsi! Szeretném megtudni, hogy San Cristobalban vagy-e még? Ha igen, kérlek válaszolj, mert... (2011.02.07. 21:38) San Cristóbal és az esős évszak
  • Zsuzsi_mexikoban: Emailen fel tudod venni velem a kapcsolatot vagy facebookon keres meg vagy aruld el ki vagy es en ... (2010.08.02. 18:09) A mexikói posta
  • bsteve: kis kárpótlás a koncert helyett (naná, hogy focis) :)) www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8 (2010.07.06. 14:00) Mostanság
  • lucyfer: Tetszenek a képek :), és a gyerekek is nagyon aranyosak! Az említett "szolgáltatásokon" kívül mit ... (2010.06.03. 17:15) Lacanjá Chansayab - 2 fejezet

Linkblog

Global EVS - San Cristóbal de las Casas, Chiapas, Mexico

2010.09.11. 02:40 Zsuzsi_mexikoban

San Cristóbal és az esős évszak

Esik, esik és esik. Tudom, hogy otthon is esik és korán jött az ősz és nyáron is esett, de itt is esik. És 3 hónapja megállás nélkül esik. És hideg van. És pára van. És penész van. Ez valami borzalmas!

Az egész úgy kezdődött, hogy a lakásban, ahol laktunk (mert lakást kellett váltanunk) egyszer csak 3 napos eső után elkezdett penészedni a fal. A hálószoba, a konyha és a fürdőszoba fala. Pár nap után már fekete volt minden és már aludni se lehetett a szobában, mert mindennek penész szaga volt, rosszabb, mint egy pincében.... Nos így, mivel nem tudták rendbe tenni a falat, mert a pára és az eső miatt nem tudott kiszáradni, így elköltöztünk. Ahol most lakom még nincs penész (na ezt gyorsan lekopogom), de persze, ami késik nem múlik, így még ez is összejöhet. Persze mondanom sem kell, hogy mennyire idegesek voltunk a lakás miatt, de 2 hónap esős évszak után rá kellett jönnöm, hogy itt minden ház ilyen.

Például a minap Kathrin előszedi az ágy alól a hátizsákják, és mit talál? Hmmm az egész tiszta zöld a penésztől... nos erről ennyit. Csak annyira magas a páratartalom, hogy reggel, amikor felkelek, a mobilom tiszta nedves. Biztos jót tesz neki :-)

Állítólag ennyit száz éve nem esett, mint idén az esős évszakban. Gracias klima változás! És állítólag a szeptember a legdurvább hónap... persze megvan annak is a varázsa, amikor az egész városból csak a szürke ég látszik. De már kicsit unalmas. Az itteniek szerint az eső nagyon szép és jó dolog és nem is létezhetne a város eső nélkül! Nos szerintem szebb, ha süt a nap. Ugyanis ha esik, akkor hideg van... és fűtés az nincs! (persze minek fűtés, ha télen is csak 0 fok van?!?)

No de ennek ellenére, persze jó nekem itt, csak már minden cipőm tönkre ment, hihi. De vettem gumicsizmát. Igaz semmi extra, úgy se tudnám haza vinni, de legalább ha bokáig ér a víz, nem ázik át:-)

Csatolok néhány esős és éjszakai képet.

 

 

 

 

 

                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt pedig a városháza kivilágítva a zászló színeivel, mert napokon belül nagy fiesta van! Szeptember 15., amikor is száz éves évfordulóját ünnepli Mexikó függetlensége és kétszáz éves évfordulójat a szabadság harc! Szóval VIVA MÉXICO!!!!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimexikoban.blog.hu/api/trackback/id/tr212287625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoka0820 2011.02.07. 21:38:37

Szia Zsuzsi! Szeretném megtudni, hogy San Cristobalban vagy-e még? Ha igen, kérlek válaszolj, mert a jövő héten ott töltünk két napot a barátaimmal és nagyon örülnénk, ha el tudnád vállalni a vezetésünket. Szeretnénk elmenni egy-két faluba a környéken és a kanyont is szívesen megnéznénk.
Üdvözlettel,
Zsóka
süti beállítások módosítása